BAT

BAT staat voor Behavior Adjustment Training en is een perfecte manier om reactieve honden te leren om met hun omgeving om te gaan. BAT helpt het gedrag van je dier te veranderen zodat hij sociale vaardigheden en zelfvertrouwen kan ontwikkelen.

Heel simpel gezegd geeft BAT je hond de mogelijkheid om zelf keuzes te maken. Door deze mogelijkheid te bieden zorgt BAT ervoor dat je dier meer controle heeft over gebeurtenissen die gebeuren. Dit bouwt het zelfvertrouwen van de hond op en vermindert de opwinding. BAT is vooral geschikt voor dieren die angstig, agressief of gefrustreerd raken door andere mensen of dieren.

Mijn ervaring met BAT
In 2013 heb ik een seminar gevolgd van Grisha Stewart, de grondlegger van BAT en in 2014 heb de instructeurscursus afgerond. Sinds najaar 2014 ben ik 1 van de inmiddels 11 CBATI’s (Gecertificeerd BAT instructeur) in Nederland. Samen met Monique Bladder heb ik ruim 5 jaar BAT cursussen gegeven voor reactieve honden, op diverse locaties in Nederland. Samen hebben we inmiddels meer dan 2000 succesvolle BAT sessies begeleid.

Waarom BAT?
– BAT bouwt zelfvertrouwen op en vermindert opwinding
– BAT bouwt communicatie en vertrouwen op
– BAT geeft je hond de mogelijkheid om te kiezen voor rustig gedrag in plaats van ongewenste reactiviteit
– BAT vermindert stress
– BAT heeft een steile leercurve

Voor meer informatie kijk op de website Empowered Animals van Grisha Stewart, de grondlegger van de BAT trainingstechniek.

BAT in mijn gedragstherapie
Op dit moment geven wij geen BAT cursussen. BAT technieken kunnen een waardevolle toevoeging zijn in de gedragstherapie. Als dit bij de begeleiding van jouw hond relevant is komt dit zeker aan bod. Bekijk de video hieronder om een impressie te krijgen van BAT.

 

 

BAT